Fångar själen i bilkörning

GT86

**Angivna värden är det högsta resp. lägsta i det tillgängliga motorutbudet och är inte nödvändigtvis representativa för någon specifik modellversion.
Angivna värden för bränsleförbrukning och 2 koldioxidutsläpp är beräknade efter en blandad körcykel enligt tillämpliga regler.

Från och med den 1 september 2017 kommer alla nya personbilar att typgodkännas med World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP), vilket är ett nytt, mer realistiskt testförfarande för mätning av bränsleförbrukning och koldioxidutsläpp. Från och med den 1 september 2018 kommer WLTP att ersätta den nya europeiska cykeln (NEDC) som är det nuvarande testförfarandet. På grund av mer realistiska provförhållanden är bränsleförbrukningen och koldioxidutsläppen mätt under WLTP i många fall högre jämfört med de som uppmätts under NEDC.
Läs mer om WLTP och ett nytt sätt att mäta bränsleförbrukning och CO2-utsläpp.

Konceptet för GT86 är uppbyggt kring äkta körglädje. Låg tyngdpunkt, optimerad viktfördelning och en svarsvillig 2,0-litersmotor är precis vad som behövs för att nå det målet. Till den härliga körupplevelsen bidrar också skålade säten, kort växelspak och en sportigt utformad instrumentbräda.

GT86. Körglädje på riktigt.

Konceptet för GT86 är uppbyggt kring äkta körglädje. Låg tyngdpunkt, optimerad viktfördelning och en svarsvillig 2,0-litersmotor är precis vad som behövs för att nå det målet. Till den härliga körupplevelsen bidrar också skålade säten, kort växelspak och en sportigt utformad instrumentbräda.

Fulladdad med attityd

GT86 är förarorienterad från början till slut med en svårslagen kombination av väghållning, prestanda och kurvstabilitet i alla farter. Den lågt placerade grillen skänker GT86 en dynamisk framtoning som förstärks ytterligare med 17-tums lättmetallfälgar, dubbla kromade avgasrör, LED-strålkastare och den speciellt framtagna GT86-logotypen med kolven.

 

Toyota GT86

 

Intresseanmälan

Ordinarie pris från 324.900 kr

Toyota billån från 3 133 kr/mån*

Blandad körning från 7,1 l/100 km**

 

Boka provkörning

 

 

Sann körglädje

GT86 är byggd för att leverera körglädje. GT 86 är endast lite drygt 4,2 meter lång, knappt 1,3 meter hög och har en hjulbas på nästan 2,6 meter. Bilens drivlina har monterats så lågt och långt bak som möjligt för att sänka tyngdpunkten och ge en nära nog perfekt viktfördelning. En nära nog perfekt viktfördelning. Den frontmonterade boxermotorn och den låga körställningen ger GT 86 den lägsta tyngdpunkten hittills för någon serieproducerad Toyota.

Kraften driver bakhjulen via en differentialbroms vilket ger optimalt grepp under alla körförhållanden. Antisladdsystemet är också inställt för att ge bästa balans mellan stabilitet och prestanda med ett minimum av elektroniskt ingrepp.

Sensationell prestanda

Med lättviktskaross och en 200-hästars frammonterad 2-liters boxermotor med Toyotas D 4S-teknik (”Direct-injection 4-Stroke”) säkerställer GT86 rikligt med kraft och vridmoment, förenat med låg bränsleförbrukning och låga utsläpp. Det är också världens första boxermotor med Toyotas unika D-4S-teknik, med både direkt och indirekt insprutning. Den sexväxlade växellådan ger bilen snabb acceleration och en toppfart på 230 km/tim.

Toyotas arv inom bilsport

Arvet går vidare med GT86 – nästa generation av Toyotas legendariska sportbilar med ett tydligt arv från Toyotas legendariska historia inom racing. Toyota GT86 är en kompakt 4-sitsig sportbil som fångar själen i bilkörning. Toyota GT-86 är formgiven inom ramen för Toyotas ”Neo Functionalism”-koncept, som kombinerar ett mycket kompakt format, låg tyngdpunkt och F1-inspirerade aerodynamiska prestanda med suggestiva svepande linjer med anor från Toyotas tidigare sportbilar.

Utrusta din GT86

Med Europeiska Motors förmånliga tillbehörspaket.

Tillbehörspaket 1*

Motorvärmare med Defas kupéfläkt 1 400 watt

Vinterhjul från Goodyear med fälg

Nu från 16.995 kr Ord.pris från 19.912 kr

*Vid köp av vinterhjul med stålfälg tillkommer det muttar samt kapslar om bilen är utrustad med lättmetallfälgar, kostnad 900kr. På de bilar som är utrustade med TPMS inkluderas det i priset.

Finansiering Privat

Toyota Financial Services är Toyotas eget finansbolag. Vi ger dig möjlighet att enkelt finansiera din bil och arbetar uteslutande för att hitta bästa möjliga lösning så att du ska bli riktigt nöjd med ditt bilköp.


Läs vidare

Finansiering Företag

Toyota Financial Services är Toyotas eget finansbolag. Bolaget finns i alla världsdelar och finansierar bilar till ett värde av över 900 miljarder kronor. Vi gör allt vi kan för att bidra till en minskad miljöpåverkan och följer självklart det världsberömda konceptet ”The Toyota Way” i alla våra processer för att säkerställa kvaliteten i vårt arbete mot dig som kund.


Läs vidare

Beräkna hur mycket ett serviceavtal kostar för din bil

Nedan kan du se vad avtalet kostar per månad. Alla priser är inklusive moms och gäller en avtalslängd på 36 månader.

Klicka här för att läsa mer om serviceavtal.

Välj serie

Välj modell

Bilen är ny! Har ännu ej servats

Registreringsår

Nuvarande miltal

Senaste service

BAS: Från KR/MÅN

PREMIUM: Från KR/MÅN


BAS
Följande ingår i avtalet:

  • Service enligt respektive modells serviceprogram
  • Påfyllning av alla vätskor som behövs vid servicetillfället
  • Byte till helsyntetisk motorolja för lägsta bränsleförbrukning och miljöpåverkan
  • Fri lånebil vid servicetillfället (måste förbokas)


PREMIUM
Följande ingår i avtalet:

  • Allt som ingår i Basavtalet
  • Utvändig tvätt vid servicetillfället
  • Byte av torkarblad fram samt trasiga glödlampor vid servicetillfället
  • Skifte till sommar- respektive vinterhjul 2 ggr/år (behöver inte ske i samband med servicen)

[]
1 Step 1
Serviceavtal
Förnamn
Efternamn
Telefonnummer
Adress
Postnummer & Ort
Reg.nr
Beräknad körsträcka (mil/år)
Dagens mätarställning (mil)
Bilmodell
Meddelande till service
0 /
Önskat avtal
Previous
Next