Bilen som tar oss in i framtiden redan idag

Toyota Mirai

Världens första serietillverkade vätgasdrivna bränslecellsbil.

Med säkerhet som drivkraft

I drygt 20 års tid har vi testat och utvecklat vår bränslecellsteknik för att få bekräftat att våra vätgasbilar uppfyller våra egna och omvärldens högt ställda säkerhetskrav. Vi har kört hundratusentals mil under tuffa förhållanden, klarat de strängaste krockproven och genomfört mer än 1.500 mils extrema klimattester.

Tanka för framtiden

Det är lika lätt att tanka Mirai som vilken konventionell bil som helst. Du kommer känna igen allting — utom att du betalar per kilo i stället för per liter. En pump, ett munstycke, en knappsats och en informationsskärm. Inom fem minuter är du klar att köra ytterligare 35-40 mil innan du behöver tanka nästa gång.

Vägen framåt

Nästa generations miljömedvetna bilister kommer att kräva nya, renare transportsätt. Vätgasen har en stor potential att uppfylla dessa krav. Därför producerar vi bränslecellsbilar parallellt med hybrider och laddhybrider — allt för att världen ska bli lite bättre.

Nya Toyota Mirai

För drygt 20 år sedan introducerade vi hybridtekniken med den revolutionerande hybridbilen Toyota Prius. Tack vare det flexibla hybridsystemet kan vi i dag påbörja en ny innovativ resa med Mirai. En ny revolutionerande bil som gör mindre avtryck i miljön men som garanterat gör stort intryck på dig. Det är dags att ta reda på mer om den vätgasdrivna bränslecellsbilen, bilen som tar oss in i framtiden redan i dag.

[]
1 Step 1
Intresseanmälan
Telefonnummer
Namn
Previous
Next

 

 

Säkerhet genom design

Efter mer än 20 år av intensivt forskningsarbete och rigorösa tester står Mirai redo att ta oss vidare på vår vätgasdrivna bränslecellsresa. Upptäck säkerhetsprinciperna kring Toyotas bränsleceller och systemen som har tagits fram och designats för din säkerhet.

Vetenskapen bakom säkerheten

Säkerhet har varit vår högsta prioritet när vi byggt Mirai. Vårt patentskyddade säkerhetssystem grundar sig på fyra principer.

 

Mirai Hydrogen

1. Våra tankar är designade för att inte kunna läcka

Varje material är omsorgsfullt utvalt för att upprätthålla högsta säkerhet.

Mirai Hydrogen

2. Vid en eventuell kollision stängs vätgassystemet av för att undvika läckor

För att förhindra vätgas från att nå utanför tanken stänger systemet automatiskt tankens utloppsventil.

Mirai Hydrogen

3. Det finns ingen risk för att vätgas ska sprida sig i kupén

Alla delar som hör till vätgassystemet finns utanför kupén och är utformade för att läckande vätgas inte ska kunna nå kupén.

Mirai Hydrogen

4. Vätgas försvinner ut i atmosfären

Eftersom vätgas är lättare än luft skingras den snabbt, vilket minimerar risken för antändning.