Vad är en Elhybrid?

Hybrid Synergy Drive (HSD) är namnet på Toyotas avancerade hybridteknik som består av två motorer – en bensindriven motor och en eldriven motor.

Två motorer i varje bil helt enkelt.

 

Att köra en Toyota elhybrid är enklare än du tror. Inga kablar, inga kontakter, inga väntetider på laddning. Bara hoppa in bakom ratten och glid i väg precis som du är van vid.

 

VI VÄLJER EL UTAN SLADD.

VI VÄLJER ELHYBRID.

Vi väljer att inte vänta. Vi väljer att ge dig anledningarna att inte vänta.

Vi väljer att ge dig en prisvärd bil med låg förbrukning.

Vi väljer att ge dig en bil som kan köra i snitt 50% på el. Vi väljer att göra det sladdlöst. Vi väljer att göra det enkelt för dig.

 

 

Vilka hybridvarianter finns?

 

Fullhybrid:

Toyotas elhybrider är fullhybrider. En fullhybrid drivs av en förbrännings- och en elmotor. Motorerna samverkar eller driver bilen var för sig. Du tankar bilen som vanligt.

 

Elbilar:

Regelrätta elbilar är något Toyota forskat på länge och målet är att utveckla en elbil med låga ägarkostnader. Utmaningen är att utveckla mindre batterier med hög kapacitet som vanliga konsumenter har råd med.


Laddhybrid:

Prius Plug-in kombinerar elbilen och Toyotas fullhybridteknik. Räckvidden med ren eldrift är drygt 50 km. Om elen kommer från en förnybar källa innebär detta en resa utan utsläpp. Vid längre resor fungerar laddhybriden som en fullhybrid.

 

Bränslecellshybrid:

Bränslecellshybrid (Fuel Cell Hybrid Vehicle) är en teknologi som vi forskar inom. Väte används som bränsle och när bilen tankas med vätgas är det endast vanligt vatten som kommer ut ur avgasröret.

 

PROVA ELHYRBID

Prova elhybrid är ett helt nytt sätt att provköra – där du får du ta del av hybridens särskilda körkänsla, samtidigt som du får unik och objektiv data från just din provkörning.

Läs mer här.

En elhybrid för din livsstil.

 

Vår historia med elhybrid startade redan 1997 med alla elhybriders moder: Prius. Sedan dess har familjen växt avsevärt. Idag kan du hitta en elhybrid som passar just dig och dina behov, oavsett om du vill ha en liten smidig stadsbil eller stor SUV där hela familjen får plats. Från Yaris, Auris och Auris Touring Sports, C-HR till RAV4. Det finns en elhybrid för alla, oavsett plånbok, familjesituation eller tycke och smak.

 

Boka provkörning

 

Hybridtekniken ger en lång rad fördelar, bland annat stängs förbränningsmotorn av så ofta som möjligt när du kör i stan. Vilket ger en låg bränsleförbrukning och låga utsläpp. I den senaste sammanställningen över utsläpp av koldioxid är Toyota det bilmärke som har lägst utsläpp av alla nya bilar i Europa*. Toyotas elhybrider tillhör med andra ord de mest utsläppssnåla bilarna i respektive segment, och till skillnad från dieselbilar ger de ifrån sig mycket låga halter av kväveoxider.

*Sammanställning från analysföretaget Jatos

En lugn och skön körupplevelse.

Vid start och i lägre hastigheter används framförallt elmotorn vilket ger en avslappnad och tyst körupplevelse. Med EV-knappen (Electric Vehicle) kommer du att märka något alldeles speciellt – ingenting alls! Tystnaden och den extremt mjuka körningen är verkligen något du måste uppleva för att tro. EV-läget ger en helt utsläppsfri färd utan att det går åt en droppe bensin.


Alltid laddad. Aldrig några laddstolpar.

Du behöver aldrig fundera över räckvidden. Eller leta efter laddstolpar. När batteriet är lågt laddas det direkt med hjälp av den andra motorn. Inga sladdar behövs. Och det bästa? Rörelseenergin tas tillvara – så varje gång du bromsar eller rullar används kraften till att ladda batteriet.


Snabb i starten.

Ibland kan det kännas skönt att vara först iväg. Elmotorn bidrar till att ge hybridbilen ovanligt snabb acceleration vid start, snabbare än en vanlig bensinmotor eller diesel. Praktiskt vid stadskörning – men också användbart vid omkörningar då elmotorn ger den där lilla extra skjutsen man behöver.


Det är enkelt. Och förmånligt.

Att köra elhybridbil är enkelt. Alla våra elhybrider har automatlåda och elhybridsystemet sköter sig helt själv. Dessutom hjälper elhybridsystemet till att kapa bränsletoppen när du accelererar, vilket förbättrar bilens bränsleeffektivitet. Och när du kör i stan stängs motorerna av så ofta som möjligt – bra för både plånbok och miljö.


10 års batterigaranti.

Vi får höra att många är oroliga över att batteriet inte håller måttet. Vi är inte det, därför ger vi upp till 10 års garanti på batteriet i våra elhybrider. Förutsatt att du servar din bil hos någon av våra auktoriserade verkstäder. För det finns väl knappast någon anledning att låta någon annan än experten med över 20 års erfarenhet serva din bil?


I snitt 50% på el.

Och vad menar vi egentligen med ”i snitt 50% på el”? Det grundar sig i mätningar av verklig körning på ett stort antal resor med olika förare i stads- och tätortstrafik. Där bilen under 30-50% av körsträckan drevs av enbart el. Vidare visade det sig att förbränningsmotorn var avstängd i 70% av körtiden, allt tack vare att elhybridsystemet automatisk stänger av motorn när den nått en viss arbetstemperatur, och föraren minskar gaspådraget. En reducerad miljöpåverkan. På riktigt. I analysföretaget Jatos senaste sammanställning över utsläpp av koldioxid från nya bilar i Europa är Toyota det bilmärke som har lägst utsläpp av alla.