TOYOTA DREAM CAR ART CONTEST

RITA DIN DRÖMBIL

*Pris till de som lämnar in sitt bidrag till Europeiska Motor är biljetter till Melodifestivalen - Finalkvällen 2 x 2 st biljetter och biobiljetter 20 x 2 st. Dessa priser väljs ut bland de bidrag Europeiska Motor får in. Detta är extra priser utöver Toyotas och gäller endast på Europeiska Motor.

År 2004 startade Toyota en tävling som kunde förena fantasin hos barn över hela världen. Vi ville få barn att utveckla ett intresse för bilar och visa oss sina skapelser. Allt vi bad barnen om var att föreställa sig hur deras drömbil skulle se ut…

 

 

 

Så här går tävlingen till

 

Vem kan vara med? Tävlingen är öppen för alla barn upp till 15 år bosatta i Sverige. Tävlingen består av två delar. Först är det en tävling i Sverige. De 9 som vinner i Sverige går vidare till den globala tävlingen med möjlighet att vinna en resa till Japan.

Vad ska man göra? Vi vill att du ska skapa din Drömbil. Drömbilen ska ritas på ett papper i A3-storlek (A4 fungerar också) med till exempel pennor, kritor eller oljefärger. Vi vill även ha en bakgrund så att vi kan se hur bilen ser ut i sin rätta miljö. Bara handgjorda ritningar eller målningar får vara med i tävlingen.

Vad kan man vinna? Till att börja med är du med i den svenska delen av tävlingen där vår jury utser de tre bästa bidragen i varje åldersklass: upp till 7 år, 8-11 år och 12-15 år. Dessa nio vinnare belönas med var sin iPad och dessa teckningar går dessutom vidare till vår drömbilstävling för barn över hela världen. Om din teckning når finalen kan du vinna en resa till Japan tillsammans med en förälder och du får chansen att vara med på den stora prisceremonin i augusti 2019.

Från den 10 december 2018 till den 12 februari 2019 kan du lämna in ditt bidrag till Drömbilstävlingen hos oss.

Extra priser delas ut till deltagare hos Europeiska Motor*. Vad? Biljetter till Melodifestivalen (finalkvällen) eller biobiljetter. Vi väljer ut 22 st vinnare från de som lämnat in bidrag till någon av våra anläggningar senast den 12 februari 2019.

 

 

Vad är en drömbil?

Vi på Toyota tror att drömmar kan ta dig hur långt som helst, var du än bor. Hur kan din fantasibil göra världen lite bättre? Det finns massor av sätt att hitta inspiration som gör det lättare för dig att rita eller måla din egen framtidsbil. Gör en lista, se dig om i naturen, prata med din familj, testa dig fram genom att klottra lite på ett papper, läs en bok, bläddra i olika tidningar, titta i skyltfönster, kolla på film, besök museer, utväxla idéer med kompisar — eller sätt dig bara ned, blunda och släpp lös fantasin.

 

 

Här kan du kika på 2017-års vinnare i Sverige.

Kategori 1: upp till 7 år
Lova 7 år, ”Lovas sommarbil”. Lovas drömbil tankar från solen, och molnen blåser vind och hjälper till att köra. Bilen kör till den härliga sommaren som hon drömmer om. Ur avgasröret sprutar det glassar! Billy 7 år, ”Djungeläventyret har börjat”. En pokébil som drivs av matavfall, den kan ladda mobiler, fånga Pokémons men sina pokébollsdäck, skjuta grönsaksfyrverkerier, har en pool med hopptorn på släp, ett ostbågeträd, inbyggda tv-spel och den korsar djungeln med massor av pandor. Linnah 7 år, ”Flygande Glassbilar”. Jag har ritat flygande glassbilar. Man blir glad av glass. Man kan ha saker i struten.      Det är roligt att flyga!
Kategori 2: 8-11 år

Charlie 10 år, ”Toyota time”. Min bil kan resa framåt och bakåt i tiden. Men samtidigt vara miljövänlig genom att  gasen som släpps ut hjälper växterna att växa fortare.

Iris 10 år, ”Bubbelbilen”. Jag har gjort  en bil som drivs av vatten och såpa. På taket finns det solpaneler dom värmer  upp bilen (rattvärme, rumpvärme). Lamporna har Toyotas märke på sig. Bilnycklarna har en knapp på sig, om man trycker på den öppnas taket och man kan hoppa in. Astrid 8 år, ”Blomsterbilen”. Bilen drivs på blommor. Man kan öppna taket så att man kan sola i bilen. Bilen luktar blommor.
Kategori 3: 12-15 år
Tina 15 år, ”Fuel Good”. Min drömbil är till för alla. Den går på solenergi och den producerar rent vatten och glädje åt människor, djur och natur. Isabella, 14 år, ”Toyota Magnetic Fireball”.Isabella beskriver sin drömbil   så här: Att de blir runda med stora hjul och många ljusa och fina färger. De är drivna av magnetkraften i marken och därför miljövänliga! Linn 15 år, “My dream”. Min bild visar en av mina många drömmar. Jag hoppas på en framtid där mina barn kan leva i ett samhälle där människor kan samspela med varandra men även med naturen.
Här kan du kika på 2018-års vinnare i Sverige.
Kategori 1 – upp till 7 år
Freja 7 år, ”Lyxbilen”. Frejas lyxiga bil är nästan som ett slott. Drottningen brukar använda den när det är bröllop. Bilen drivs av musik. Iisa 7 år, ”The Flying Unicorn”. Iisas drömbil är en röd racerbil med inbyggd ridbana med stall och pool. Bilen har ett Unicorn horn som omvandlas till vingar om man behöver flyga. Alina 7 år, ”Glassbilen”. Alinas teckning är på en glassbil. Du tankar den med glass. Och den kan flyga. Ballongerna gör så den flyger.
Kategori 2 – 8-11 år
Alva 9 år, ”Ljusbilen”. Alva har ritat en bil som drivs av solljuset. Den har ljusslingor så att den syns i trafiken. Ljuset som den drivs av hjälper naturen att få sol. Rosa 11 år, ”U-bilen”. Rosas drömbil är U-bilen. Den tar turister under vattenytan samtidigt som den plockar upp skräp från havsbotten och gör om det till fiskmat till fiskarna. Tuva 11 år, ”Toyota Cloud-Car”. Tuvas drömbil låter ingenting och skrämmer därför inga djur. Den har mjuka hjul och säten. På vintern är sätena varma och på sommaren kalla. Tuvas drömbil är miljövänlig och går på små moln.
Kategori 3 – 12-15 år
Viktoria 13 år, ”Toyota Supreme Elements”. Viktoria har gjort en drömbil som går på luft. Dess ovala form gör det lätt att ta sig fram i trafiken, i vattnet och varför inte i luften. Teleskopbenen gör den smidig i alla situationer. Louise 13 år, ”Environment Cleaner Rainbow Maker Car”. Louise har skapat en bil som utvinner energi ur förorenad luft och släpper ut vattenmolekyler som skapar regnbågar vid solljus. Himlen renas och växternas fotosyntes frodas med vatten och solstrålar. Nour 14 år, ”Sunset Drive”. Nours framtidsvision är en bil med en drone där fram med en kamera. Och med solcellspaneler på taket som kan vikas.

 

Tina 15 år, ”Fuel Good”. Min drömbil är till för alla. Den går på solenergi och den producerar rent vatten och glädje åt människor, djur och natur. Isabella, 14 år, ”Toyota Magnetic Fireball”.Isabella beskriver sin drömbil        så här: Att de blir runda med stora hjul och många ljusa och fina färger. De är drivna av magnetkraften i marken och därför miljövänliga!  Linn 15 år, “My dream”. Min bild visar en av mina många drömmar. Jag hoppas på en framtid där mina barn kan leva i ett samhälle där människor kan samspela med varandra men även med naturen.

 

RITA DIN DRÖM.

FORMA DIN FRAMTID.